Wall Street Journal: Ο Τσίπρας δεν είναι ο εκκολαπτόμενος δικτάτορας

Νέα συνέντευξη σε εφημερίδα του εξωτερικού, αυτή τη φορά στη Wall Street Journal, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, συγκεντρώνοντας τα θετικά σχόλια της εφημερίδας.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας υπάρχει λόγος που ο 38χρονος πολιτικός αντιμετωπίζεται σοβαρά, καθώς εκπροσωπεί το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο,  ενώ σημειώνει ότι μια μέρα ο Έλληνας πολιτικός μπορεί να γίνει πρωθυπουργός της χώρας.

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μπρετ Στίβενς υποστηρίζει ότι δεν είναι ο εκκολαπτόμενος δικτάτορας ή ο δημαγωγός που οι επικριτές τουλένε. Ο κ. Τσίπρας -πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας- μιλά για τη βαθιά αίσθηση αδικίας που διατρέχει την ελληνική κοινωνία, προβάλλοντας το αίσθημα των Ελλήνων πολιτών ότι προδίδονται από τις οικονομικές ελίτ και τους εκλεγμένους αξιωματούχους τους.

Σημειώνεται ακόμη πως ο κ. Τσίπρας είναι σκεπτικός για το μοντέλο της Αργεντινής, την υποτίμηση δηλαδή του εθνικού νομίσματος και την αποκήρυξη του χρέους, δεδομένου ότι ο ίδιος επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας εντός του ευρώ.