Σε υψηλά πενταετίας ο Dow Jones

Θετικό ήταν το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση της Γουολ Στριτ, καθώς παρά την κατακόρυφη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώθηκαν από αρκετές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Pfizer και η Valero, επηρέασαν θετικά τους επενδυτές.

Το πτωτικό σερί των τεσσάρων διαδοχικών συνεδριάσεων σταμάτησε ο χρυσός, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.664,60 δολάρια ανά ουγγιά (άνοδος 0,58%).

Άνοδος και για την τιμή του πετρελαίου, με το αργό να διαμορφώνεται στα 97,43 δολάρια ανά βαρέλι (άνοδος 1,03%) και το μπρεντ στα 114,18 δολάρια ανά βαρέλι (άνοδος 0,62%).

Ενίσχυση καταγράφει και το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να “αγγίζει” το 1,35 και να διαμορφώνεται στο 1,3492, με άνοδο 0,27%.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει την συνεδρίαση της Τρίτης ως εξής: "Σταματημό δεν έχει το ράλι στη Wall Street με τους δείκτες να γράφουν καθημερινά καινούρια υψηλά. O Dow (+0,53%) βρίσκεται πλέον στο κατώφλι των 14.000 μονάδων ενώ πάνω από τις 1500 μονάδες έκλεισε και ο S&P (+0,52%). Tα εταιρικά αποτελέσματα εξακολουθούν να δίνουν ώθηση στην αγορά με τελευταίους πρωταγωνιστές τις P&G και Υahoo καθώς αμφότερες ανακοίνωσαν κέρδη ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στις αυριανές ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με την μελλοντική νομισματική πολιτική καθώς και τις εκτιμήσεις της Fed για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη."