“Βόμβα” εισαγγελέα για Παπαγεωργόπουλο – Λεμούσια

Την ενοχή των Παναγιώτη Σαξώνη, Μιχάλη Λεμούσια και Βασίλη Παπαγεωργόπουλου γιατι τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας πρότεινε ο εισαγγελέας της δίκης της υπεξαίρεσης.

Ο Παναγιώτης Σαξώνης κρίνεται ένοχος και για την κατηγορία του ξεπλυματος βρώμικου χρήματος, από τον εισαγγελέα Βασίλη Χαλντούπη.

Ο Κ. Χαλντούπης έκρινε ότι ο πρώην δήμαρχος και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου γνώριζαν τα όσα έπραττε ο Παναγιώτης Σαξώνης. "Γνώριζαν. Αυτά που λέει ο Π. Σαξώνης δεν είναι μυθεύματα. Εχουν λογική αλληλουχία", ήταν η ακριβής φράση του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα agelioforos.gr.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας πρότεινε ενοχή των Μ. Λεμούσια και Β. Παπαγεωργόπουλου για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση, ενώ για την αποδοχή προϊόντων εγκλήματος πρότεινε να γίνει νέα εισαγγελική έρευνα. Για τον πρώην δήμαρχο, ζήτησε ακόμη με μια σπάνια νομοθετική διάταξη να κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην ηθική αυτουργία

"Ηταν το δεξί χέρι του δημάρχου από το 1985. Ήλεγχε τα πάντα. Ηταν προϊστάμενος των υπηρεσιών του δήμου. Χωρίς ουσιαστικά προσόντα. Εκανε ότι ήθελε είχε υπερεξουσίες όπως είπε ο Μπουτάρης. Είναι ο προφανές ότι γνωρίζει το Σαξώνη. Δεν είναι τυχαίο και συμπτωματικό ότι αυξάνονται το 1999 τα μετρητά που παίρνει ο Σαξώνης. Δεν θα μπορούσε να εισπράττει αν δεν υπήρχε κάλυψη. Ο Λεμούσιας λαμβάνει γνώση για τα μετρητά του Σαξώνη. Είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος για να μην αντιληφθεί τις συνεχείς εκροές", είπε, μεταξύ άλλων, για τον πρώην γενικό γραμματέα ο εισαγγελέας.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Χαλντούπης, ο Μιχάλης Λεμούσιας δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις γιατί έγινε στόχος του Σαξώνη. "Επιβεβαιώνεται η βασιμότητα των ισχυρισμών Σαξώνη. Έχουν λογική αλληλουχία αυτά που λέει. Δεν είναι μυθεύματα. Θεωρώ απίθανο να γνωρίζει κάτι ο Λεμούσιας και να μην το ξέρει ο Παπαγεωργόπουλος. Είναι αδιανόητο να μη γνωρίζει ο δήμαρχος τον διαχειριστή κρατήσεων. Γνωρίζει για τα κέντρα διασκέδασης και το πολυτελές αυτοκίνητο. Ανέχεται να διαχειρίζεται 57 ταμεία ένας άνθρωπος της νύχτας. Με δικές του αποφάσεις ο Σαξώνης ελέγχεται μία φορά το χρόνο. Λαμβάνει γνώση για τα μετρητά". "Είναι προφανές ότι ο Λεμούσιας κρατούσε τον Παπαγεωργόπουλο στο χέρι", συμπλήρωσε ο εισαγγελέας.

Ακόμη, για τον πρώην διευθυντή ταμειακής υπηρεσίας, ο εισαγγελέας πρότεινε άμεση συνέργια στην υπεξαίρεση και ψυχική συνδρομή στη πλαστογραφία.