Β. Κορέα: Φήμες για κρούσματα κανιβαλισμού εξαιτίας της φτώχειας

 Όλο και περισσότερα περιστατικά κανιβαλισμού "διαρρέουν" από το αυταρχικό και μυστικοπαθές καθεστώς της Βορείου Κορέας και βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι συνθήκες απόλυτης ένδειας που ζουν οι κάτοικοι της επαρχίας και οι συνεχείς αναφορές διεθνών οργανισμών ότι η Βόρεια Κορέα υποφέρει από λιμό – κυρίως εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων από το πυρηνικό πρόγραμμα τις Πιονγιάνγκ- κάνουν τις μαρτυρίες για κανιβάλους να μοιάζουν ολοένα και πιο βάσιμες.

Η Βρετανική Sunday Times ανέφερε την περίπτωση ενός πατέρα που σκότωσε και έφαγε τα δύο παιδιά του . "Ενώ η σύζυγός του ήταν μακριά για επαγγελματικούς λόγους σκότωσε τη μεγαλύτερη κόρη τους και -επειδή ο γιος τους είδε τι είχε κάνει- σκότωσε τον γιο του. Όταν η γυναίκα ήρθε στο σπίτι της πρόσφερε φαγητό λέγοντας: έχουμε κρέας. Αλλά η σύζυγός του, υποψιάστηκε τι συμβαίνει και ειδοποίησε το υπουργείο δημόσιας ασφάλειας, το οποίο και βρήκε τα μέλη των θυμάτων." Ο άνδρας αυτός εκτελέστηκε.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο ακόμα για Βορειοκορεάτες που τρώνε πτώματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένας άνδρας ξέθαψε το πτώμα του εγγονού του, ενώ ένας άλλος, τρελαμένος από την πείνα, έβρασε το παιδί του και έφαγε τη σάρκα του.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται την Asia Press, που έχει την έδρα της στην Ιαπωνία και κάνει λόγο για "μυστικό λιμό" που πλήττει τις επαρχίες της Βόρειας και Νότιας Χουανγκχαέ, και ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 10.000 άτομα.