“Ελλάδα: Πόσος καιρός μέχρι την επόμενη χούντα;”

Την κατάρρευση της Ελλάδας προβλέπει με άρθρο του που δημοσιεύεται στη Huffington Post ο μεγαλοεπενδυτής και αρθρογράφος του περιοδικού Forbes, Μπιλ Φρέτσα, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της σύγκρουσης μεταξύ ακραίων δυνάμεων, με άλλα λόγια ενός εμφυλίου πολέμου.

“Όποιος πιστεύει ότι η κατάσταση που ξεφεύγει από τον έλεγχο στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί ειρηνικά, ονειρεύεται”, υποστηρίζει ο Φρέτσα, και εξηγεί: “Δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης. Το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώνεται. Οι πολυεθνικές εταιρείες αποσύρουν τις μετοχές τους, μερικές φορές πουλώντας τις ελληνικές θυγατρικές τους έναντι ενός ευρώ, απλά για να γλιτώσουν. Κανένας σώφρων ξένος επενδυτής δε θα έριχνε χρήματα σε μία νέα επιχείρηση εκεί”.

“Για πόσο καιρό θα ανέχονται αυτοί οι περήφανοι άνθρωποι τέτοια υποβάθμιση;”, αναρωτιέται ο Φρέτσα.

Αν και η Ελλάδα έχει καταφέρει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, μετά την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, η χώρα θυμίζει καζάνι που βράζει, τονίζει, και η κατάσταση αυτή ευνοεί ακραία κόμματα τόσο αριστερά, όσο και δεξιά, να προσπαθούν να γεμίσουν το κενό που αφήνει ο κεντρώος χώρος που καταρρέει.

“Όταν οι αναρχικοί/κομμουνιστές εκραγούν και οι φασίστες/εθνικιστές αντιδράσουν, θα δούμε μία επανάληψη του εμφύλιου πολέμου που κόστισε στην Ελλάδα περισσ'οτερες ζωές κι από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο;”, αναρωτιέται ο αρθρογράφος, και κλείνει το άρθρο του ως εξής: “Πόσος καιρός θα περάσει μέχρι η τρομαγμένη και πληγείσα μεσαία τάξη ρίξει το βάρος της πίσω από μία χούντα που υπόσχεται ασφάλεια; Κάποιος θα πρέπει να επαναφέρει την τάξη όταν τα γερμανικά λεφτά τελειώσουν, γιατί είναι βέβαιο ότι δε θα είναι Γερμανοί στρατιώτες αυτοί που θα κληθούν να διατηρήσουν την ειρήνη”.