Αθώος ο Ιατρόπουλος για συμμετοχή σε κύκλωμα τοκογλύφων

Την απαλλαγή του ηθοποιού, Μιχάλη Ιατρόπουλου από τις κατηγορίες για συμμετοχή στο κύκλωμα τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης αποφάσισε με βούλεμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της πόλης.

Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε σπείρα τοκογλύφων, η οποία είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη και η οποία αποκόμιζε τεράστια χρηματικά ποσά από τοκογλυφίες ήάλλες έκνομες δραστηριότητες.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης διαπίστωσε ότι ο ηθοποιός δεν είχε διαπράξει το αδίκημα της απλής συνέργειας στην εγκληματική οργάνωση και τελικά τον απάλλαξε από την κατηγορία.

Στο ίδιο πλαίσιο αναιρέθηκε η απόφαση, με βάση την οποία του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και διατάχθηκε να του επιστραφούν οι 2.000 ευρώ που είχε καταβάλλει ως χρηματική εγγύηση.

“Τα πραγματικά περιστατικά αποκλείουν την ύπαρξη επαρκών ενδείξεων ενοχής του Μιχάλη Ιατρόπουλου για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, καθώς οι σκέψεις-συλλογισμοί βάσει των οποίων το συμβούλιο τούτο έκρινε από τα περιστατικά αυτά δεν προκύπτουν τέτοιες ενδείξεις ικανές να στηρίζουν σχετική κατηγορία”, αναφέρει χαρακτηριστικά το βούλευμα.