Μπαίνει στη αγορά των smartphones και tablets η NVIDIA

Η NVIDIA έχει ήδη κάνει την είσοδο της στην αγορά των φορητών συσκευών, με την κυκλοφορία των επεξεργαστών Tegra. Πλέον, και σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η εταιρία σχεδιάζει την κυκλοφορία των δικών της συσκευών για το 2013.

Τις νέες πληροφορίες, έφερε στο φως, δημοσίευμα της ρώσικης ιστοσελίδας MobileReview, που όμως τονίζει πως δε θα δούμε συσκευές με την επωνυμία της NVIDIA, αφού η γνωστή εταιρία θα αναλάβει εξολοκλήρου το σχεδιαστικό κομμάτι, αλλά την κατασκευή θα την αφήσει σε μικρότερες εταιρίες διαφόρων αγορών.

Το δημοσίευμα αναφέρει μερικές πιθανές τέτοιες εταιρίες, με τη ρώσικη Wexler, την ινδική Lava και την Micromax να περιέχονται στη λίστα. Τονίζεται βέβαια, πως η NVIDIA θα ελέγχει πλήρως τις επιδώσεις αλλά και την εμφάνιση των συσκευών, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλό επίπεδο των προϊόντων της.

Οι πρώτες συσκευές που αναμένεται να κυκλοφορήσουν, θα είναι tablets 7-10 ιντσών, με τη διάθεσή τους να υπολογίζεται για το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου. Οι νέες συσκευές θα φέρουν τα ονόματα των κατασκευαστών τους, όλες όμως θα αναφέρουν ότι σχεδιάστηκαν από την NVIDIA, ώστε να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμες.