Οριακή πτώση 0,07% στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με ήπιες διακυμάνσεις και αλλαγές προσήμων, παρά το ιδιαίτερα θετικό άνοιγμα που έφερε τον γενικό δείκτη μέχρι και στο +1,2%.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.013,79 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,07%, ενώ ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε λίγο πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Μια συνεδρίαση από το... πρόσφατο παρελθόν, η πρώτη της εβδομάδας, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει με μικρές απώλειες της τάξεως του 0,07% παρουσιάζοντας εξαιρετικά μικρή διακύμανση στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας και μετά τις ρευστοποιήσεις που παρατηρήθηκαν στο άνοιγμα της ημέρας την ώρα που ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε κέρδη άνω του 1.2%. Περιορισμένη και η καθαρή αξία των συναλλαγών που διαμορφώθηκε στα 58εκ€. Πιέσεις παρατηρήθηκαν εκ νέου στον τραπεζικό κλάδο που έκλεισε χαμηλότερα σε ποσοστό 2,7% ενώ με υψηλά κέρδη έκλεισαν την ημέρα οι τίτλοι των ΜΥΤΙΛ (+5,66%), ΦΡΙΓΟ (+9,91%), και ΜΟΗ (+2,39%). Υποτονικό το άνοιγμα και στις αμερικανικές αγορές ενώ περιορισμένες διακυμάνσεις παρουσιάζουν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές”.

Πράγματι, περιορισμένες είναι οι διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,25%, τον DAX στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί κατά 0,21% και τον CAC 40 στο Παρίσι να καταγράφει οριακά κέρδη 0,07%.

Αρνητικά πρόσημα εμφανίζουν και οι τρεις κύριοι δείκτες στο άνοιγμα της Γουολ Στριτ, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,16%, τον S&P 500 κατά 0,34% και τον NASDAQ κατά 0,01%.

Ελαφρώς πτωτικά κινείται την ίδια στιγμή το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3446 (πτώση 0,13%).