Απαγορεύτηκε ο όρος “Hashtag” στη Γαλλία

Η κυβέρνηση της Γαλλίας σε μία προσπάθεια να απομακρύνει από το λεξιλόγιο των πολιτών, τις ξένες λέξεις, αποφάσισε να απαγορέψει την χρήση του όρου “Hashtag” που συναντάται κυρίως στο Twitter.

Η απόφαση πάρθηκε από τον οργανισμό Commission Générale de Terminologie et de Néologié, που ουσιαστικά προωθεί τη γαλλική γλώσσα, εφευρίσκοντας νέους γαλλικούς όρους που αντικαθιστούν τους “ξένους” που εισέρχονται στην καθημερινότητα των Γάλλων.

Έτσι σύμφωνα με τον συγκεκριμένο οργανισμό, όσοι θέλουν να αναφερθούν σε κάποιο “Hashatg”, θα πρέπει, από εδώ και στο εξής να το αποκαλούν, mot-diése. Αν και δεν προβλέπεται τιμωρία για όσους χρήστες συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την αγγλική μορφή του όρου, όλες οι επίσημες αναφορές από μέλη της γαλλικής κυβέρνησης, καθώς και νομοσχέδια αλλά και emails θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη νέα μορφή του όρου.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και παλαιότερα με τη λέξη email, που ο ίδιος οργανισμός είχε μεταφράσει στα γαλλικά ως courriel, με μικρή επιτυχία. Για ακόμα μία φορά, η Γαλλία φαίνεται να παίρνει πολύ σοβαρά την προστασία της γλώσσας της και του πολιτισμού της μέσα στον κόσμο του Intenret.