Το δίλημμα του Γιώργου Παπανδρέου

Ενώπιον ενός πιεστικού διλήμματος βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Real News, καθώς θα πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην Ελλάδα και την πολιτική ζωή της χώρας, ή αν θα αποχωρήσει μετά τις επόμενες εκλογές.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι, αν αποφασίσει να μείνει στην Ελλάδα, θα πρέπει σύντομα να δώσει το στίγμα του, με μία ολοκληρωμένη πολιτική παρέμβαση σχετικά με το μέλλον της χώρας.

Για την ώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, καθώς το εαρινό εξάμηνο του 2013 θα διδάσκει στο πανεπιστήμιο Columbia, ενώ προετοιμάζει και άλλα ταξίδια στις ΗΠΑ, καθώς και στη Λισαβώνα, για τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται αρκετά δραστήριος στα πολιτικά πράγματα της χώρας, απαντώντας στους επικριτές του, και κυρίως στον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και σε όσους τον εμπλέκουν στην υπόθεση του “μαγειρέματος” του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που επικαλείται η Real News αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να αμφισβητήσει την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, αν και κάποια στελέχη προσκείμενα σε αυτόν θα θέσουν πολιτικά θέματα της ατζέντας του.