Συρία: Δεκάδες νεκροί καθημερινά σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς

 Δεκάδες άνθρωποι – στην πλειοψηφία τους άμαχοι πολίτες- έχασαν και σήμερα την ζωή τους στη Συρία, από επιθέσεις και βομβαρδισμούς του καθεστώτος σε κατοικημένες περιοχές.

Δεκαέξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά, σκοτώθηκαν από επιδρομή της πολεμικής αεροπορίας στην πόλη Μανζίμπ στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Στην επαρχία του Χαλεπίου, από τις αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν επίσης επτά άνθρωποι στο Αλ Μπάμπ και στο Αζαζ, σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Εν τω μεταξύ, η 'Ένωση συριακών οργανώσεων ιατρικής αρωγής- μια οργάνωση γιατρών που εργάζεται παράνομα στη Συρία- κάνει λόγο για 150 με 200 νεκρούς και χιλιάδες καθημερινά και καταδικάζει την "αδράνεια" της διεθνούς κοινότητας απέναντι στις βιαιοπραγίες του συριακού καθεστώτος και ζήτησε επείγουσα οικονομική και επιμελητειακή βοήθεια.

"'Οσο περνάει ο καιρός δεν μιλάμε για το συριακό ζήτημα. Η κατάσταση επείγει. Πρέπει να φροντίσουμε τους τραυματίες, αλλά επίσης και τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια", δήλωσε ο γιατρός Ουμπάιντα Αλ Μούφτι, εκπρόσωπος της UOSSM, και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα ν΄ασκήσει πιέσεις στη Δαμασκό.

"Το καθεστώς τιμωρεί τις περιοχές που δεν είναι πλέον υπό τον έλεγχό του στερώντας κάθε πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της UOSSM δόκτωρ Άνας Σακέρ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το 90% της βοήθειας του Π.Ο.Υ και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού δε φθάνει στις περιοχές που τη χρειάζονται.