Μετακινήσεις με ρυθμούς… χελώνας στην Αττική

Όγδοη συναπτή ημέρα η Πέμπτη που το επιβατικό κοινό καλείται να μετακινηθεί χωρίς μετρό.

Οι στάσεις εργασίας σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ επιδεινώνουν το πρόβλημα της εκτεταμένης κίνησης στους δρόμους.

Η βροχή είχε -κι αυτή με τη σειρά της- καθοριστική συμβολή στο μποτιλιάρισμα στις περισσότερες κεντρικές οδικές αρτηρίες. Ακόμη και μετά το τέλος της βροχής, ωστόσο, οι ταχύτητες στις βασικές λεωφόρους της πρωτεύουσας παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές.

Νωρίτερα, κατά την ώρα της βροχόπτωσης, τα αυτοκίνητα βρίσκονταν σχεδόν ακινητοποιημένα στη λεωφόρο Κηφισού από το ύψος της εξόδου Κολοκυνθού, στην οδό Λένορμαν, μέχρι την έξοδο των Πατησίων, στην Αχαρνών. Αντίστοιχα, η κάθοδος της Κηφισού είναι μποτιλιαρισμένη ακόμη και το μεσημέρι της Πέμπτης, από το ύψος της εξόδου του Κόκκινου Μύλου, μέχρι και την Πέτρου Ράλλη.

Αδιάβατη η λεωφόρος Θηβών από το ύψος της Ιεράς Οδού, μέχρι και τους Αγίους Αναργύρους. Πολύ περιορισμένη είναι η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μεσογείων από το Νομισματοκοπείο μέχρι το κέντρο της Αθήνας, η λεωφόρος Κατεχάκη από την περιφερειακή Υμηττού προς τη Μεσογείων,η λεωφόρος Αλεξάνδρας σε όλο της το μήκος, η Κηφισίας, η Παπανικολή, η Καποδιστρίου, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Θησέως, η Λένορμαν και στα δύο ρεύματα, η Αμαλίας από τη Συγγρού μέχρι το Σύνταγμα και η λεωφόρος Συγγρού από τον κόμβο του Νέου Κόσμου μέχρι του Μακρυγιάννη.

Αυξημένη είναι η κίνηση σε Σταδίου, Πανεπιστημίου, Καλλιρόης, Βουλιαγμένης, Ούλωφ Πάλμε.