Εκατοντάδες αεροπλάνα στο έδαφος λόγω χιονιού

Κλειστοί οι αιθέρες της Ευρώπης λόγω του πυκνού χιονιού που πέφτει σε πολλές χώρες. Μια στις 10 πτήσεις του διεθνούς αεροδρομίου του Χίθροου δεν έγινε λόγω της κακοκαιρίας ενώ οι αρχές προειδοποιούν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και νέες καθυστερήσεις στις υπηρεσίες καθώς αναμένονται περισσότερες χιονοπτώσεις.

Την Κυριακή οι πτήσεις στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, είχαν μειωθεί κατά το ένα πέμπτο. Οι αρχές του Χίθροου ανακοίνωσαν ότι ακύρωσαν 130 από τις προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις-οι περισσότερες της British Airways-για να δημιουργηθεί μεγαλύτερος κενός χώρος στην πίστα ανάμεσα στα αεροσκάφη εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας. Χθες Κυριακή είχαν ματαιωθεί άλλες 250 πτήσεις. Ομαλή η λειτουργία του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου, του Γκάτγουικ ενώ το μικρότερο αεροδρόμιο Στάνστεντ ανακοίνωσε ότι είναι ανοιχτό, αλλά ότι κάποιες πτήσεις της Ryanair θα ματαιωθούν εντός της ημέρας.

Ακυρώσεις πτήσεων και στη Γερμανία

Περισσότερες από 200 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης, εξαιτίας του χιονιού και του παγετού, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Την Κυριακή δεν έγιναν συνολικά 445 πτήσεις εξαιτίας της παγωμένης βροχής που άρχισε να πέφτει από το απόγευμα δημιουργώντας πάγο πάνω στα αεροσκάφη.

Σοβαρά προβλήματα, ακυρώσεις και καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν και στη Γαλλία.