Φυσική αντιφλεγμονώδης μάσκα!

Εάν οι ακραίες κλιματικές αλλαγές κάνουν το δέρμα σας να ξεσπάει, υπάρχουν διάφορα φυσικά συστατικά που θα το καταπραΰνουν και θα το προστατέψουν. Το μέλι είναι ένα συστατικό που ενυδατώνει και συγκρατεί το νερό στο δέρμα, ενώ η κανέλα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενθαρρύνει την ανανέωση των κυττάρων αφού βοηθάει στην καλή αιμάτωση. Μάθετε πώς να φτιάξετε την πιο γευστική μάσκα ομορφιάς!

Για τη μάσκα θα χρειαστείτε:

1 κουτάλι της σούπας μέλι

1 κουτάλι του γλυκού τριμμένη κανέλα

1 κουτάλι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα και για περίπου δύο λεπτά βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία.Αφού βεβαιωθείτε ότι δεν καίει, εφαρμόστε τη μάσκα σε καθαρό δέρμα σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε την για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Τέλος, ενυδατώστε με την αγαπημένη σας κρέμα. Μπορείτε να την εφαρμόζετε μια φορά την εβδομάδα.

Προσοχή: τα ευερέθιστα δέρματα θα πρέπει να αποφύγουν την εφαρμογή ή να είναι πολύ προσεκτικά με τη χρήση αυτής της μάσκας καθώς η κανέλα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό λόγω της ιδιότητάς της να ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αίματος.