Μικρές μεταβολές στη Γουολ Στριτ

Ανάμικτο ήταν το κλίμα στη Γουολ Στριτ, με τους επενδυτές να υφίστανται μία “ψυχρολουσία” στην έναρξη της συνεδρίασης, με την απρόσμενη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, αλλά και να μαθαίνουν καλά νέα προς το τέλος της ημέρας, με την απόφαση των Ρεπουμπλικανών να δεχθούν προσωρινή αύξηση του ορίου χρέους, δίνοντας έτσι μία έστω και πρόσκαιρη λύση στο πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει:"Mε θετικό πρόσημο έκλεισε μια άκρως επιτυχημένη εβδομάδα ο Dow (+0,40%) παρά τα κατώτερα του αναμενομένου στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας η Morgan Stanley (+7,80%) η οποία ανακοίνωσε κέρδη 500 εκκατομυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 ενώ τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 23%. Θετικά τα νέα και για την General Electric με κέρδη που ανήλθαν στα 4,7 δις ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Κλειστή θα παραμείνει την προσεχή Δευτέρα η Wall Street λόγω της αργίας για την “Martin Luther King Day”.

Οριακή πτώση κατέγραψε η τιμή του αργού πετρελαίου, που διαμορφώθηκε στα 95,40 δολάρια ανά βαρέλι (πτώση 0,09%), ενώ αντίθετα ανοδικά κινήθηκε η τιμή του μπρεντ, που έκλεισε στα 111,87 δολάρια ανά βαρέλι (άνοδος 0,69%).

Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού, που διαμορφώθηκε τελικά στα 1.684,90 δολάρια ανά ουγγιά (πτώση 0,35%).

Τέλος, το ευρώ έχασε έδαφος έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3318 (πτώση 0,43%).