Από το Λευτέρη Λαζάρου
Για 4 Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας : 90 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
4 αυγά
1,2 kgr πατάτες
150 gr έμενταλ
40 gr παρμεζάνα τριμμένη
Για τον κιμά:
400 gr κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλικομμένο
1 μικρό καρότο
1 κλαδάκι σέλερυ
1 δαφνόφυλλο
1 ξύλο κανέλας
100 ml barbeque sauce
100 ml ημίγλυκο κόκκινο κρασί
Αλάτι – πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
4 κλαδάκια δεντρολίβανου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για τον κιμά:
Σωτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί. Αφού μειωθεί το κρασί στο 1/3, συμπληρώνουμε ½ lt νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Στο τελευταίο τέταρτο προσθέτουμε την barbeque sauce και αλατοπιπερώνουμε. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του βρασμού προσθέτουμε νερό (ο κιμάς πρέπει να βγεί ρευστός).
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού. Τις κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες με τη φλούδα μαζί με αρκετή απ' τη σάρκα.
Τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο τις φλούδες και τις στραγγίζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
Αλατίζουμε και μοιράζουμε σε 4 αντικολλητικά τηγανάκια. Μοιράζουμε από πάνω τον κιμά, το έμενταλ και την παρμεζάνα. Τοποθετούμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Παράλληλα, τηγανίζουμε μελάτα τα αυγά, τα τοποθετούμε στην κορυφή κάθε πιάτου και αλατοπιπερώνουμε.
Στολίζουμε με τα κλαδάκια δεντρολίβανου.