ΕΛ.ΑΣ: Ξήλωσε όλο το τμήμα Διώξης Ναρκωτικών Βόλου

Αρχιφύλακας στο Βόλο αποπειράθηκε να κάνει τον έμπορο ναρκωτικών. Ο 45χρονος ένστολος είχε διατεθεί στα μέτρα ασφαλείας της επίσκεψης του Γερμανού πρέσβη στην πόλη του Βόλου.

Πώς ανακάλυψαν τον αρχιφύλακα

Στο μεταξύ, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αξιοποιώντας πληροφορίες, το μεσημέρι της Τρίτης συνέλαβαν δύο νεαρούς Αθίγγανους, για κατοχή και εμπορία ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους 1.106 γραμμαρίων.

Μετά τη σύλληψή τους, το αγροτικό όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσαν, κατασχέθηκε, όπως επίσης και τρία κινητά τηλέφωνα, η ποσότητα της κάνναβης και 620 ευρώ σε μετρητά.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι λιμενικοί επιχείρησαν να εκμαιεύσουν τα στοιχεία ταυτότητας του προμηθευτή της ναρκωτικής ουσίας. Οι συλληφθέντες είπαν ότι δεν γνώριζαν τα στοιχεία του. Διέθεταν όμως τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένουν να του δώσουν τα χρήματα της αγοράς του χασίς που τους είχε προμηθεύσει.

Πώς πιάστηκε στη φάκα ο 45χρονος

Οι συλληφθέντες βρέθηκαν, όπως είχε συμφωνηθεί τηλεφωνικά, στο προκαθορισμένο ραντεβού και ο άνδρας, ο οποίος πήγε να παραλάβει τα χρήματα, ήταν ο αρχιφύλακας.

Συνάδελφός του δήλωσε ότι του είπε ότι "πρέπει να πεταχτεί μέχρι το σπίτι για μια δουλειά" κι ύστερα έφυγε με το περιπολικό.

Ο αρχιφύλακας τελικά πήρε στην κατοχή του τα χρήματα, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο ίδιος συνελήφθη ως προμηθευτής των ναρκωτικών. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι τύπου TOKAREV με γεμιστήρα, 12 τραπεζογραμμάτια αμφιβόλου γνησιότητας, ένα στιλέτο και 30.700 ευρώ μετρητά.

Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ

Την προανάκριση ενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, η οποία εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση:

"Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος 45χρονου Αρχιφύλακα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από άντρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, για εμπορία ναρκωτικών (ακατέργαστης κάνναβης) και παράβαση του νόμου περί όπλων".

Με προσωπικές ενέργειες του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αποφασίστηκε η μαζική μετακίνηση όλων των αστυνομικών, που υπηρετούσαν στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου: προϊστορία σε περιστατικά παραβατικότητας

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν από μικρό χρονικό διάστημα 33χρονος Αστυνόμος, διοικητής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, συνελήφθη για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενους ακόμη επτά αστυνομικούς.

Ο πρώην διοικητής, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, φέρεται να είχε δώσει ένα κιλό ηρωίνης σε μέλη του κυκλώματος, μετά από σύλληψη διακινητή και εκείνοι του επέστρεψαν μέρος της σε νοθευμένη μορφή. Στη μεταφορά του τότε στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, συνάδελφοί του από τον Βόλο είχαν βρεθεί στα δικαστήρια για να του συμπαρασταθούν, ενέργεια για την οποία διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.