Στο κρατητήριο για 35 ευρώ, αγκαλιά με το καλοριφέρ!

Όσα μας φαίνονταν απίστευτα στο παρελθόν, αποτελούν σκληρή πραγματικότητα στην Ελλάδα του Μνημονίου.

Την απόλυτη εξαθλίωση έζησε 30χρονος άνδρας στην Πάτρα, ο οποίος παρέμεινε στο κρατητήριο Αστυνομικού Τμήματος, διότι δεν έχει τα 300 ευρώ για να πληρώσει παλιά παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στην οποία είχε υποπέσει.

Ο 30χρονος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr, δεν έχει γονείς και συγγενείς του και έχει μείνει άνεργος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς για να τον στηρίξει και να τον βοηθήσει.

Τον άτυχο άνδρα τον συνέλαβαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια ελέγχου, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε πληρώσει την κλήση, όπως είχε ορίσει παλιά το Πταισματοδικείο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κρατητήριο και να μην έχει καν να πληρώσει τα 35 ευρώ που χρειάζονταν για να απελευθερωθεί.

Λύση στο πρόβλημά του έδωσε ο Κοινωνικός Τομέας του Δήμου Πατρέων, ο οποίος ενημερώθηκε για τη σύλληψη.

Στο κρατητήριο έσπευσε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα, Θεοχάρης Μασσαράς ο οποίος πλήρωσε τα 35 ευρώ και ο παραβάτης ελευθερώθηκε.

Οι πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι ο 30χρονος  ήταν στο κρατητήριο δεμένος στο καλοριφέρ με χειροπέδες από το ένα χέρι επειδή κρύωνε. Ο Δήμος Πατρέων του παραχώρησε στέγη και τροφή.