“Η συζήτηση για τον αριθμό των καλπών ευτελίζει τους θεσμούς”

“Προβληματική” χαρακτήρισε τη συζήτηση για τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ενέχει τον κίνδυνο να ευτελιστούν οι θεσμοί.

“Η όλη συζήτηση που γίνεται για τις κάλπες κινδυνεύει να ευτελίσει τους θεσμούς
και κατά συνέπεια είναι πολύ προβληματική”, ανέφερε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, και κατόπιν παρουσίασε τη δική του πρόταση: “ Η δική μου πρόταση είναι να υπάρξει μια κάλπη, με ένα ψηφοδέλτιο, με τα τέσσερα ονόματα, όπως γίνεται στις περιπτώσεις για την άρση ασυλίας των βουλευτών”.

Σχολίασε ακόμα ότι η έντονη συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα αφήνει μόνο κακές εντυπώσεις για την ποιότητα της διαδικασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε επίσης ότι η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα στην κυβέρνηση. “ Η πολιτική απαιτεί προσαρμοστικότητα. Η προσαρμοστικότητα επιβάλλεται από την αναγνώριση ότι οι πολιτικές επιλογές μπορεί να μην απέδωσαν τα αναμενόμενα. Είναι ξεκάθαρο ότι στην προκειμένη περίπτωση στον τομέα των εσόδων η πολιτική αυτή οδήγησε στην κατάρρευση της αγοράς με αποτέλεσμα το κράτος να μην εισπράττει, στην ουσία, τίποτα”, επεσήμανε.

Σχολίασε μάλιστα ότι το μέτρο αυτό δεν είχε αρνητικές συνέπειες μόνο για τα έσοδα του κράτους, αλλά προκάλεσε και περιβαλλοντικά προβλήματα, καθώς και αύξηση της παράνομης υλοτόμησης, και υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια επαναξιολόγηση της πολιτικής, καθώς δεν πέτυχε το
στόχο”..