ΝΔ: Αυτοί είναι οι “νοικοκυραίοι” του ΣΥΡΙΖΑ

Στα ύψη ανεβάζει την πολιτική αντιπαράθεση η ΝΔ υπενθυμίζοντας δηλώσεις τόσο του Α. Τσίπρα, όσο και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Όπως αναφέρει σε σημείωμα της η Συγγρού: "«Είμαστε κι εμείς νοικοκυραίοι όμως. Απευθυνόμαστε και ασχολούμαστε κυρίως με τα προβλήματα της μεσαίας τάξης». Αυτό δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας (11/01/13 στον Real Fm) στην προσπάθειά του να αποποιηθεί τις ευθύνες του ιδίου και του κόμματος του για την εξτρεμιστική δράση των «μικρών ομάδων πιτσιρικάδων μπαχαλάκηδων», όπως ο ίδιος τους αποκάλεσε. Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας, φάσκει και αντιφάσκει".

Η ΝΔ τονίζει  πως "ο κ. Τσίπρας ξέρει άλλωστε, ότι ένας νοικοκύρης δεν:
 
-       Επιθυμεί «αυτή η μικρή χώρα που λέγεται Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ... να είναι ο μικρός κόκκος στα γρανάζια της μηχανής στην Ευρώπη που θα σταματήσει τη λειτουργία της» (Αλ. Τσίπρας, 11/01/13).
-       Αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο (Β. Διαμαντόπουλος, 10/01/13).
-       Απευθύνεται στο συνομιλητή του με τη φράση: «Μη γαυγίζετε, τώρα ακούστε» (Π. Σκουρλέτης προς τον Γ. Κοντογιάννη, 10/01/13).
-       Έχει στο σπίτι του ρόπαλα με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ που του τα μοιράζει ο κομματικός οργανισμός, καθώς, και αντιασφυξιογόνες μάσκες (Χρ. Καραγιαννίδης, 04/01/13).
-       Θεωρεί αντικείμενα καθημερινής χρήσης που υπάρχουν στο σπίτι καθενός τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα ξύλινα κοντάρια και τα εκατοντάδες άδεια μπουκάλια που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ (Π. Σκουρλέτης, 03/01/13).
-       Θεωρεί τη Βίλα Αμαλία κοινωνικό κέντρο και πηγή πολιτισμού (Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, 03/01/13).
-       Συμμερίζεται τα διχαστικά προσκλητήρια: «Όλοι και όλες στους δρόμους! ή εμείς ή αυτοί!»(Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, 14/12/12).
-       Εύχεται στους πολιτικούς του αντιπάλους να περάσουν από ειδικό δικαστήριο παρά να έχουν το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη (Στ. Παναγούλης, 10/11/12).
-       Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να ρίξουν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση (Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, 18/10/12).
-       Αποκαλεί, δήθεν αστειευόμενος, «κουτσό» έναν ανάπηρο (Γ. Σταθάς για τον υπ. Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε, 10/11/12).
-       Απειλεί αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα (Αλ. Τσίπρας 22/10/12, Δ. Βίτσας 11/01/13).
-       Υπονομεύει την προσπάθεια ελέγχου της λαθρομετανάστευσης (Δ. Τσουκαλάς, 05/08/2012).
-       Καταθέτει σαν μάρτυρας υπεράσπισης τρομοκρατών όπως έκαναν πέντε μέλη τη Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (Β. Αγγελόπουλος, Δ. Στρατούλης, Ν. Μανιός, Χρ. Παπαδόπουλος Π. Λάμπρου)".