Ξεκίνησε η δίκη της συμμορίας που είχε ρημάξει τη δυτική Ελλάδα

Στo εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται ένας Έλληνας, με καταγωγή από την Πάτρα και πέντε Αλβανοί, καθώς ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας η δίκη για τη συμμορία που κατηγορείται ότι είχε διαπράξει πέντε ένοπλες ληστείες και 23 κλοπές στη Δυτική Ελλάδα.

Οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ των μελών της συμμορίας τους πρόδωσαν και οδήγησαν τελικά στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πέντε αλλοδαποί, με διαφορετική ακριβή σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει πέντε ληστείες και 23 κλοπές σε Πάτρα, Αιτωλία και Φωκίδα, υπό την καθοδήγηση του Πατρινού κατηγορούμενου.

Στο ακροατήριο κατέθεσε  την Τρίτη 15 Ιανουαρίου ο τότε προϊστάμενος του γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας, Παρασκευάς Μασούρας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μασούρας αποκάλυψε ότι έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν η αστυνομία, οδηγήθηκε στη σύλληψη των δραστών.

Ο κατηγορούμενος από την Πάτρα υποστήριξε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή με τις κατηγορίες. Η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε πάντως για έως την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου.