Προς ρύθμιση τα δάνεια των ενστόλων

Την ώρα που εκατοντάδες νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους στην Ελλάδα της κρίσης κι ενώ και οι ίδιοι οι ένστολοι, που υπηρετούν τα ελληνικά σώματα ασφαλείας έχουν δει με τη σειρά τους τις αποδοχές τους να μειώνονται, έρχεται η επιστολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου προς τον πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) για να ξεκινήσει συζήτηση για το θέμα.

Το ευαίσθητο θέμα των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων θα τεθεί στη συνάντηση της Τετάρτης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αντικείμενο της συνάντησης, που πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του υπουργού, είναι η υιοθέτηση λύσεων με στόχο την ελάφρυνση του βάρους της αποπληρωμής των εν λόγω δανείων.

Προηγήθηκε επιστολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τον πρόεδρο της ΕΕΤ για να αναζητηθούν, από κοινού, ενέργειες και διαδικασίες για τη διευκόλυνση χιλιάδων οικογενειών, ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, που δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν και να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.