Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Διαμαντίδη στο Βερολίνο

Με στόχο την τρίτη συνολικά νίκη του και πρώτη εκτός έδρας στη φάση των 16 αναχώρησε για το Βερολίνο o Παναθηναϊκός, χωρίς τον αρχηγό του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον αγώνα έκρουσε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

"Η Άλμπα είναι μία ομάδα πολύ σκληρή, παίζει με ένταση και σωματική επαφή. Εντός έδρας πάλεψε όλα τα παιχνίδια εκτός από αυτό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Άλμπα έχει την ικανότητα να "διαβάζει" το παιχνίδι του αντιπάλου, ενώ προτιμά τον αργό ρυθμό. Παράλληλα, βγάζει μεγάλη ενέργεια. Θα πρέπει να έχουμε απαντήσεις σε όλα αυτά και να είμαστε σκληροί στο παρκέ", τόνισε ο προπονητής του τριφυλλιού.

"Θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας έστω και χωρίς τον αρχηγό μας, Δημήτρη Διαμαντίδη, ακόμη μία φορά. Είμαστε νέα ομάδα και, αν δείτε, οι περισσότερες καινούριες ομάδες έχουν ως στόχο απλά και μόνο την πρόκρισή τους στη φάση των 16. Εμείς, όμως, επειδή έχουμε "βαριά" κληρονομιά, αλλά και ανθρώπους με όραμα και φιλοδοξίες, πάντα θέλουμε το κάτι παραπάνω", συμπλήρωσε.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής, από την πλευρά του, τόνισε, σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague:

"Θέλουμε και χρειαζόμαστε τη νίκη στο Βερολίνο. Είναι μία πολύ σκληρή και καλή ομάδα όπως οι περισσότερες γερμανικές. Εμείς δεν θα έχουμε μαζί μας και τον Διαμαντίδη και σίγουρα οι δυσκολίες θα είναι περισσότερες. Θα είναι δύσκολο γιατί ο Δημήτρης είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει σε πάρα πολλά στοιχεία του παιχνιδιού μας. Θα πρέπει οι υπόλοιποι να βγούμε μπροστά και να καλύψουμε το κενό. Θέλουμε την νίκη και να την συνδυάσουμε με καλό μπάσκετ".