Νέο χτύπημα φοβάται η Αντιτρομοκρατική

Για ανασυγκρότηση της βαριάς τρομοκρατίας κάνουν λόγο ψιθυρίζοντας στη ΓΑΔΑ και την Κατεχάκη, αποδίδοντας τα αίτια της επανεμφάνισης του φαινομένου στις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της Ελλάδας του Μνημονίου.

Ο τύπος των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στη Συγγρού, οι μαρτυρίες που θέλουν τους δράστες να έφεραν μαζί τους και πυροσωλήνα (μπαζούκας), αλλά και η μανία και προμελέτη που έδειξαν, όπως φάνηκε και από τη σφαίρα στο γραφείο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, δημιουργούν νέο πονοκέφαλο στις Αρχές, οι οποίες εκφράζουν φόβο για αναβίωση του αντάρτικου πόλεων.

Αυτή την άποψη ενισχύει και το πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης, η οποία δεν έριξε φως στην υπόθεση καθώς τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση βρέθηκαν "καθαρά", δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη τρομοκρατική ή εγκληματική επίθεση.

Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα, κάνει την αντιτρομοκρατική να δουλεύει ουσιαστικά στα τυφλά, δυσχεραίνοντας το έργο της. Ωστόσο, οι εντεινόμενες εκρήξεις βίας και τέτοιου είδους επιθέσεων, οι οποίες γίνονται όλο και πιο βίαιες, κάνουν τις Αρχές να μην αποκλείουν σε καμία περίπτωση και νέα χτυπήματα σε άλλου είδους συμβολικούς στόχους, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν φόβους ακόμα και για αιματηρές επιθέσεις, τονίζοντας ότι είναι θέμα τύχης το γεγονός ότι στα μέχρι στιγμής χτυπήματα δεν υπήρξαν θύματα.

Στα καρέ από τις κάμερες και στις μαρτυρίες έχουν εστιάσει τις έρευνές τους οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να διαλευκάνουν ποιος κρύβεται πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα. Σύμφωνα με πληροφορίες στις έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνδράμουν το FBI και κλιμάκιο της CIA.

Πηγές από τη Κατεχάκη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνδέουν τις εμπρηστικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας σε γραφεία πολιτικών κομμάτων και στα σπίτια δημοσιογράφων με την επίθεση στα γραφεία του κόμματος, ως μία συντονισμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας. Από την άλλη πλευρά βέβαια, δεν είναι λίγες οι φωνές που κάνουν λόγο για καλά στημένες επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά ζητήματα τρέχουσας επικαιρότητας, όπως οι εξελίξεις με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, το φορολογικό νομοσχέδιο και οι χθεσινές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Η επίθεση της Δευτέρας στα γραφεία της ΝΔ πυροδότησε νέα πολιτική αντιπαράθεση με κοινοβουλευτικά κόμματα να σπεύδουν να καταδικάσουν την επίθεση με καλάσνικοφ, εν μέσω αλληλοκατηγοριών από τη μία για συγκάλυψη και ένοχη σιωπή, απευθυνόμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη για παρακράτος και προβοκάτσια, απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση. Το βράδυ της Δευτέρας, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις που οδήγησαν στην απόφαση για συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Τρίτης, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα γραφεία του κόμματος, όπου υπογράμμισε με παρέμβασή του ότι "κανένας δεν θα τρομοκρατήσει τη Δημοκρατία".