Κύμα μετανάστευσης στην Κύπρο λόγω κρίσης

Στις αραβικές χώρες στρέφονται άνεργοι Κύπριοι για τα προς το ζην, με αποτέλεσμα τα πράγματα να θυμίζουν τη μετά το '74 κατάσταση, σε μικρότερη ωστόσο έκταση.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος",ως δείκτης της φυγής Κυπρίων σε χώρες του Κόλπου, είναι το γεγονός ότι σε τρεις χώρες θα στηθούν από την Υπηρεσία Εκλογών εκλογικά κέντρα!

Σύμφωνα με τον προϊστάμενος της Κεντρικής Υπηρεσίας Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου, σε αραβικές χώρες θα λειτουργήσουν τρία εκλογικά κέντρα: Ένα στη Μανάμα του Μπαχρέιν, ένα στην Ντόχα του Κατάρ και ένα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Στην Ντόχα είναι εγγεγραμμένοι οι περισσότεροι Κύπριοι που ανέρχονται σε 87, στο Ριάντ οι ψηφοφόροι είναι 58 και στη Μανάμα 56.

Παράλληλα, μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αραβικές χώρες, άρχισαν να αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό για να εργαστεί σε μεγάλα έργα.

Ελληνοκύπριοι εργάζονται και σε ελληνικές εταιρείες στις χώρες αυτές, ενώ υπάρχει έντονος συναγωνισμός για ορισμένες θέσεις με μισθό πέραν των 100 χιλιάδων τον χρόνο, μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών.