Μία ιερόδουλος στις μυστικές υπηρεσίες

 Νέα στοιχεία φέρνει στο φως η Wasighton Post σχετικά με το ροζ σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει τον περασμένο Απρίλιο στις ΗΠΑ και αφορούσε υπάλληλους της Μυστικής Υπηρεσίας που κατηγορήθηκαν ότι έφερναν πόρνες στα δωμάτια των ξενοδοχείων τους στην Κολομβία.

Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια προεδρικής επίσκεψη στην Κολομβία το περασμένο έτος, ομοσπονδιακός υπάλληλος της υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών , όχι μόνο βρέθηκε ερωτικά με μία ιερόδουλη αλλά μεσολάβησε ώστε η κοπέλα να προσληφθεί ως πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι πράκτορες προσπάθησαν να κρύψουν τη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο αρνούμενοι ότι γνώριζαν οτιδήποτε και σβήνοντας τα μηνύματα από τα υπηρεσιακά τους κινητά τηλέφωνα BlackBerry .

Αργότερα , οι υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών ομολόγησαν τις πράξεις τους και παραδέχτηκαν ότι είχαν προσλάβει πόρνες για τον εαυτό τους , κλείνοντας τα ραντεβού τους με τα υπηρεσιακά smartphones .

Λίγο καιρό πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, αυτοκτόνησε ένας από τους σωματοφύλακες του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα καθώς για τον ίδιο διενεργούνταν  έρευνα “για ανάρμοστη συμπεριφορά”. Η έρευνα δεν αφορούσε την αποκάλυψη ευαίσθητων η απόρρητων πληροφοριών, αλλά το γεγονός ότι η σχέση του με αλλοδαπή υπήκοο ενδεχομένως να παραβίαζε τους κανόνες της Μυστικής Υπηρεσίας -