Η πορνοβιομηχανία εναντίον των αρχών του Λος Άντζελες

Δύο μεγάλες εταιρείες πορνό των ΗΠΑ αποφάσισαν αν κινηθούν νομικά εναντίον της πολιτείας του Λος Άντζελες, προκειμένου να ανατρέψουν ένα νόμο που απαιτεί από τους πορνοσταρ να φορούν προφυλακτικά κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Οι "ροζ" εταιρίες υποστηρίζουν ότι ο νόμος αυτός -γνωστός ως μέτρο Β - παραβιάζει "την εγγύηση της ελευθερίας του λόγου", όπως προβλέπεται στην Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Το μέτρο αυτό υποστηρίζεται από το Aids Healthcare Foundation , η οποία δήλωσε ότι θα προστατεύσει τους ηθοποιούς από τον ιό HIV. 

Το "Μέτρο Β" επεκτάθηκε σε όλη την επικράτεια και προβλέπει την τη χρήση προφυλακτικού ως απαραίτητη προϋπόθεση για επιτρέπονται τα γυρίσματα των εταιριών.

Οι εταιρείες παραγωγής ταινιών ενηλίκων έχουν απειλήσει να μεταφερθούν εκτός Καλιφόρνιας , αλλά αντιμετωπίζουν νομικά προβλήματα.

Το 1988, μια απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας εμπόδισε τους παραγωγούς από το να διώκονται σύμφωνα με νόμους κατά της πορνείας, και μόνο άλλη μία πολιτεία - το Νιού Χάμσαϊρ - έχει μια παρόμοια απόφαση.