Τίτλοι τέλους μπαίνουν στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, ο φορέας οδηγείται σε κατάργηση.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η ηγεσία του υπουργείου οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση με το σκεπτικό ότι ο επί 19 χρόνια φορέας του έφτασε πλέον σε σημείο, που δεν επιτύγχανε τον στόχο του, και επίσης, ότι "δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διασπάται η κρατική δράση σε δημόσια νομικά πρόσωπα και σε αυτόνομους θύλακες λήψης αποφάσεων, που μάλλον σύγχυση προκαλούν".
Εφεξής, η κρατική πολιτική για το βιβλίο θα ασκείται από τη Διεύθυνση Γραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δε διαφαίνεται πολιτική βούληση για απόλυση εργαζομένου. Αναζητείται η σχετική νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου οι εργαζόμενοι στο ΕΚΕΒΙ να συνεχίσουν να εργάζονται με την ίδια σχέση εργασίας και να απορροφηθούν σε άλλους οργανισμούς.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να έχουν ληφθεί πρόνοιες για το πρόγραμμα "Φιλαναγνωσία", που όπως είναι γνωστό, προκάλεσε την απομάκρυνση της διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ, Κατρίν Βελλισάρη και του προέδρου του φορέα, Θανάση Βαλτινού.
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) ιδρύθηκε το 1994 από το υπουργείο Πολιτισμού ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής για την προώθηση του βιβλίου.
Σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο, το ΕΚΕΒΙ είχε ως στόχο τον καθορισμό, σχεδιασμό και εφαρμογή της εθνικής πολιτικής για την προώθηση του βιβλίου. Επίσης, τηρούσε προτεραιότητες με ενέργειες για την ενίσχυση της ανάγνωσης στην Ελλάδα, την προβολή και προώθηση του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό και την καταγραφή των φαινομένων του χώρου, μέσω του Παρατηρητηρίου του Βιβλίου.