Περιπλανήσεις στην παλιά πόλη του Sopron της Ουγγαρίας

Περιπλανήσεις στην παλιά πόλη του Sopron της Ουγγαρίας

Απέχει 60 χιλιόμετρα από τη Βιέννη και 220 χιλιόμετρα από τη Βουδαπέστη

Στη μακρινή δυτική πλευρά της Ουγγαρίας, πίσω από την Αυστρία, η ιστορική πόλη Sopron είναι γεμάτη γοτθική και μπαρόκ γοητεία, που περιβάλλεται από τα υπαίθρια αξιοθέατα της λίμνης Fertο που εκτείνεται πέρα ​​από τα σύνορα.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα αξιοσημείωτα αξιοθέατα του αρχοντικού Szechenyi στο Nagycenk και το Κάστρο Eszterhazy στο Fertod, καθώς και ο προορισμός σπα του Bukfurdo.

Όλα αυτά παρέχουν αρκετούς λόγους για να επισκεφθείτε την περιοχή το χειμώνα, όταν το τοπικό κρασί Kekfrankos μπορεί να σερβιριστεί απευθείας από τα παραδοσιακά κελάρια.

Ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τη νόστιμη ουγγρική κουζίνα σε κάποιο εστιατόριο και να ψωνίσει παραδοσιακά σουβενίρ με το λογότυπο της Sopron.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την «Πύλη της Πίστης», η οποία βρίσκεται στη νότια πλευρά του πύργου Firewatch, του συμβόλου της πόλης, και η οποία έγινε στη μνήμη του δημοψηφίσματος του 1921, όταν προσαρτήθηκε η πόλη στην Ουγγαρία. Στις 19 Αυγούστου 1989 το «πικ-νικ ειρήνης» που διοργανώθηκε έξω από την πόλη δρομολόγησε το τέλος του «Σιδηρού Παραπετάσματος».