Πολύνεκρο τροχαίο με θύματα υποστηρικτές του Τσάβες

 

Πολύνεκρο τροχαίο έγινε σήμερα στη Βενεζουέλα, ημέρα διαδηλώσεων υποστήριξης στον άρρωστο πρόεδρο Ούγκο Τσάβες.

Δύο λεωφορεία συγκρούστηκαν με νταλίκα σε αυτοκινητόδρομο στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και τυλίχτηκαν στις φλόγες. Από από την καραμπόλα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 άνθρωποι . Οι 26 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία και οι περισσότεροι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως στα λεωφορεία επέβαιναν υποστηρικτές του Ούγκο Τσάβες. Οι άνθρωποι είχαν προορισμό κοντινές πόλεις όπου θα έπαιρναν μέρος στις διαδηλώσεις υποστήριξης που έχει οργανώσει για σήμερα -ημέρα ορκωμοσίας του προέδρου- η κυβέρνηση.

"Οι άνθρωποι ταξιδεύουν με τα πόδια, ταπεινοί, πατριώτες ... όλοι θα αποδείξουμε ότι είμαστε , ένας περήφανος λαός με ένα σύνθημα: είμαστε όλοι Τσάβες!" δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσάβες, Νίκολα Μαντούρο, εμψυχώνοντας τους υποστηρικτές του προέδρου και παροτρύνοντας τους να κατέβουν στις σημερινές γιορτινές κινητοποιήσεις. υποστηρικτές.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της χώρας πλημμύρισαν το κέντρο του Καράκας για να υποδηλώσουν την υποστήριξή τους στον Τσάβες, ο οποίος εξακολουθεί να  νοσηλεύεται στην Κούβα και δεν παρευρέθει στην τελετή της ορκωμοσίας του.