Σεντόσα, το νησί της διασκέδασης

Σεντόσα, το νησί της διασκέδασης

Με τις παρθένες παραλίες, τα συναρπαστικά αξιοθέατα και τα τροπικά τοπία, το νησί είναι βέβαιο ότι θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις

Το νησί Σεντόσα βρίσκεται λίγο έξω από τη νότια ακτή της Σιγκαπούρης και ήταν βρετανικό στρατιωτικό φρούριο. Μετά την Ιαπωνική Κατοχή στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, η Σιγκαπούρη επέστρεψε στη βρετανική κυριαρχία και το νησί μετονομάστηκε σε «Sentosa» που μεταφράζεται σε «ειρήνη και ηρεμία».

Κατά τη διάρκεια της αξιοσημείωτης ιστορίας της, η Sentosa έχει μετατραπεί σε αγαπημένο νησιωτικό θέρετρο, γνωστό για τις τροπικές παραλίες της, τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα συναρπαστικά αξιοθέατα. Αν ψάχνετε μια μέρα τολμηρής εξερεύνησης ή έναν κόσμο περιπέτειας σας περιμένει η Sentosa.

Οι παραλίες Siloso Beach, Palawan Beach και Tanjong Beach με λευκή άμμο και εντυπωσιακό βυθό δύσκολα φαντάζεται κανείς ότι αποτελούν δημιουργήματα ανθρώπων.

Πλέον, αποτελούν τις πιο δημοφιλείς της χώρας προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Το νησί ονομαζόταν παλαιότερα Pulau Blakang Mati που σημαίνει το «νησί των νεκρών από πίσω».

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το εντυπωσιακό ενυδρείο, το θεματικό πάρκο Universal Studios Singapore και να δοκιμάσει τις τοπικές σπεσιαλιτέ.