Θρίαμβος με ανατροπή για τον ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή

Με νίκες συνέχισαν στη Superleague ΠΑΟΚ και Ατρόμητος κόντρα σε Πανθρακικό και Κέρκυρα αντίστοιχα, συνεχίζοντας χωρίς απώλειες στο κυνήγι των πλέι-οφ του πρωταθλήματος.

Στην Κομοτηνή, οι οιωνοί για τον ΠΑΟΚ δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκοί, καθώς στο 31' ο Πανθρακικός άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Κάτσε, μετά από γύρισμα του Μίνγκα. Από εκεί και πέρα, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα για τον Πανθρακικό, που στο 33' έχασε τον Βαϊρουά, ο οποίος τραυματίστηκε, ενώ στο 39' έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο γκολκίπερ Κουτσόπουλος, για ανατροπή του Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή. Ωστόσο, ο Αντίλοβιτς απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος ο Σαλπιγγίδης, διατηρώντας το 1-0.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ, και τα κατάφερναν καλά μέχρι το 70', όταν ο Λάζαρ, μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια, ισοφάρισε σε 1-1.

Η πίεση του Δικεφάλου συνεχίστηκε, και στο 76' ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά πέτυχε το 2-1, ενώ ακολούθησαν γκολ του Γιάννου στο 87' και του Σταφυλίδη στις καθυστερήσεις, για να διαμορφωθεί το τελικό 1-4. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ δημιούργησε ο Κώστας Κατσουράνης, στην παρθενική του συμμετοχή με τη φανέλα της ομάδας.

Πολύ πιο απλά ήταν τα πράγματα για τον Ατρόμητο κόντρα στην Κέρκυρα, η οποία δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τους Περιστεριώτες, που με δύο γκολ σε πέντε λεπτά “καθάρισαν” άνετα το παιχνίδι.

Το σκορ άνοιξε στο 26' ο Φυτανίδης, μετά από εκτέλεση φάουλ του Επστάιν, ενώ το 2-0 προήλθε και πάλι με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Επστάιν, αυτή τη φορά με “δράση” τον Ταυλαρίδη στο 31'.

Ο Ατρόμητος διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ οι Φαίακες δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί, κι έτσι το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Μετά από τα δύο αυτά αποτελέσματα, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 34 βαθμούς, έξι περισσότερους από τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης, που ισοβαθμούν στους 28. Αντίθετα, η Κέρκυρα παρέμεινε κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας και στους 12 βαθμούς, ενώ ο Πανθρακικός, που υπέστη την πρώτη του ήττα μετά από έξι αγώνες, έμεινε στη μέση της βαθμολογίας, στους 20 βαθμούς.