Με μικρή άνοδο η τελευταία συνεδρίαση της Wall Street

Ήπια ανοδικά ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες συναλλαγές της εβδομάδας .Οι τελευταίες συναλλαγές για το τρέχον χρηματιστηριακό πενθήμερο έκλεισαν "υποστηριζόμενες" από την ικανοποιητική -σε γενικές γραμμές- τωρινή κατάσταση στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,33% στις 13.435 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 τερμάτισε με άνοδο 0,45% στις 1.466 μονάδες, σημειώνοντας υψηλά πέντε ετών, και ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,05% στις 3.102 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, O Dow Jones ενισχύθηκε κατά 3,8%, ο S&P 500 κατά 4,6% και ο Nasdaq κατά 4,8%.

Με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των Walt Disney και Alcoa ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Microsoft και Intel.

 

Η Λέων Δεπόλας Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. σημειώνει για την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας: "Με θετικό τρόπο έκλεισε μια εντυπωσιακή εβδομάδα στη Wall Street καθώς τον ενθουσιασμό για την αποφυγή του fiscal cliff διαδέχτηκε η ικανοποίηση για τους δείκτες ανεργίας. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο εργασίας των ΗΠΑ, η αμερικάνικη οικονομία προσέθεσε 155 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα ενώ το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 7,8%."