Προϋπόθεση η επαναπρόσληψη των εργαζομένων του Μακεδονία Παλλάς

Προτεραιότητα στην επαναπρόσληψη του 95% των εργαζομένων στο Μακεδονία Παλάς από τον νέο μισθωτή του ιστορικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, δίνει η διοίκηση του ΙΚΑ, στο οποίο ανήκει η ιδιοκτησία του ακινήτου. ¨Μια προσπάθεια που εκτιμάται ότι θα τελεσφορήσει”, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκός Πρακτορείο, ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Στο πλαίσιο του προσωρινού διαγωνισμού για τη 12μηνη ενοικίαση του Μακεδονία Παλάς, προβλέπεται η ανάληψη δέσμευσης από τον νέο μισθωτή ότι θα επαναπροσλάβει τουλάχιστον το 80% των 120 εργαζομένων. Ωστόσο, κατά την υπογραφή της σύμβασης, το ΙΚΑ θα επιδιώξει να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την επαναπρόσληψη κατ΄ ελάχιστον του 95% του προσωπικού.

Εν αναμονή των εξελίξεων, πάντως, το ξενοδοχείο -το οποίο διαχειριζόταν μέχρι πρότινος και επί 16ετία ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη (εταιρεία ΑΞΤΕ)- παραμένει κλειστό από τις 31 Δεκεμβρίου, με προοπτική να επαναλειτουργήσει -με τον νέο μισθωτή και τους επαναπροσληφθέντες- εντός του Φεβρουαρίου όπως διευκρίνισε ο κύριος Σπυρόπουλος. Αυτό θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού στις 25/1.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας (ΣΕΤΕΠΕ), Κυριάκος Τσιαούσης, υποστήριξε ότι ήδη από σήμερα το μεσημέρι, “διευθυντικά στελέχη ειδοποίησαν εργαζόμενους να πάνε να υπογράψουν τις απολύσεις τους”.

Στελέχη του ομίλου Δασκαλαντωνάκη ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις του σε σχέση με το Μακεδονία Παλάς, έληξαν στις 31/10, αλλά βάσει της δυνατότητας τρίμηνης παράτασης, η αποχώρησή του μετατέθηκε για τις 13/1.