Εκατομμύρια κρατήσεις διακοπών την Κυριακή από Βρετανούς

Ρεκόρ ταξιδιωτικών κρατήσεων από τη Βρετανική αγορά, αναμένεται την Κυριακή 6 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του tour operator Thomson η ερχόμενη Κυριακή θα είναι η πιο πολυάσχολη μέρα του έτους για online κρατήσεις. Οι περισσότερες αναζητήσεις και κρατήσεις θα αφορούν τους κοντινούς προορισμού, με τα Κανάρια Νησιά, τη Μαγιόρκα και την Ελλάδα, να είναι οι κορυφαίοι προορισμοί, ενώ στις μεγάλες αποστάσεις τις προτιμήσεις θα κερδίσουν το Μεξικό, η Τζαμάικα και η Ταϊλάνδη.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, με βάση έρευνα τους και ακολουθώντας τα πρότυπα των κρατήσεων των τελευταίων τριών ετών, την Κυριακή αναμένονται πάνω από 2 εκατομμύρια αναζητήσεις στην ιστοσελίδα της, δραστηριότητα που θα κορυφωθεί στις 20:45 το βράδυ. Η ονομασία που έχει δοθεί για την ημέρα είναι «Sunshine Sunday». Την ίδια ώρα η ενώ η British Airways Holidays προβλέπει ότι η πιο πολυάσχολη μέρα για κρατήσεις θα είναι η Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ, του Thomson Jeremy Ellis, δήλωσε ότι τώρα που πέρασαν τα Χριστούγεννα πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να κλείσουν τις διακοπές τους στον ήλιο, για να έχουν κάτι να περιμένουν. Μάλιστα τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια είναι έντονη η τάση για κρατήσεις αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, όπου πολλοί Βρετανοί επωφελούνται και από τις προσφορές του Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, η British Airways Holidays, ανακοίνωσε ότι είδε αύξηση 75% από έτος σε έτος του αριθμού των κρατήσεων την ημέρα των Χριστουγέννων. Η διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Claire Bentley, δήλωσε ότι με τέτοιο άθλιο καιρό τα Χριστούγεννα, πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν κρατήσεις για τις διακοπές τους, ακόμη και πριν καθίσουν για to δείπνο των Χριστουγέννων. «Τη Δευτέρα περιμένουμε πολλούς να κάνουν κρατήσεις πριν φάνε το πρωινό τους», κατέληξε.