Κεδίκογλου: Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός έχει τα όριά του

"Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός έχει τα όριά του" δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".

"Αναμενόμενος ο εκνευρισμός στο ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστερημένη αντίδρασή του στην ενδεδειγμένη κοινοβουλευτική αντιμετώπιση της λίστας Λαγκάρντ. Δεν επιτρέπεται, όμως, ο εκνευρισμός να οδηγεί σε πλήρη ισοπέδωση στοιχειωδών κανόνων δικαίου" πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών και ελεγχόμενη εκτόνωση της υπόθεσης της "λίστας Λαγκάρντ" που βρίσκεται πίσω από τον περιορισμό της έρευνας αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, "ο περιορισμός της έρευνας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποσκοπεί στο να οδηγήσει την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση, καθώς και στο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων".

Αναφερόμενος, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, στον ρόλο του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", σχολιάζει ότι "ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι ο κ. Βενιζέλος παρακρατούσε στο σεντούκι του επί μήνες τη λίστα, πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξή της και τη μη αξιοποίησή της και πως ο κ. Στουρνάρας σύρθηκε στο να αναζητήσει την αυθεντική λίστα κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, ύστερα από τρεις ολόκληρους μήνες" .