Γ. Στουρνάρας: Εγώ έφερα την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ

Το "γάντι" στο ΣΥΡΙΖΑ πετάει ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι αυτός είναι ο υπουργός, που έφερε την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ. "Εγώ έφερα τη λίστα Λαγκάρντ την αυθεντική, δεν την έφερε κάποιος άλλος. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, να με βάλει στο κάδρο..." τόνισε με κ. Στουρνάρας μιλώντας στον Alpha 98,9.

Ο υπουργός οικονομικών αναφερόμενος στους χειρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου επεσήμανε: "Ας περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί, ας μην προτρέχουμε", ενώ για την φοροδιαφυγή είπε: "Η φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή είναι μείζον θέμα. Προσπαθούμε να κατανείμουμε τα βάρη με δικαιότερο τρόπο".

Ο υπουργός επεσήμανε ότι πρώτα θα γίνουν έλεγχοι στη λίστα με τα 54.000 πρόσωπα που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό και μετά στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ για ακόμη μία φορά σημείωσε ότι όσοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν καταθέσεις στο εξωτερικό, θα κληθούν να πληρώσουν.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας τη νέα χρονιά, ο υπουργός τόνισε ότι βλέπει έντονα στοιχεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και είπε: "Βρισκόμαστε προς το τέλος της προσαρμογής κι αυτό μας δίνει ελπίδα. Έχουμε καλύψει τα 2/3 του δρόμου. Το 2013 είναι μια δύσκολη χρονιά. Θα αποδειχθεί αν μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την πορεία προς το γκρεμό και να σωθούμε. Το 2013 έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάει καλύτερα από το 2012. Μετά το δεύτερο εξάμηνο θα δούμε στοιχεία ανάκαμψης".

Για την εκτέλεση του προύπολογισμού, είπε πως: "Πάει αρκετά καλά. Σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης έχουμε πλεόνασμα, σε αντίθεση με έλλειμμα πέρυσι. Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα το Νοέμβριο πήγαν αρκετά καλύτερα. Πετύχαμε αρκετά, περισσότερα από όσα είχαμε θέσει ως στόχους".