Το… τρικ δικηγόρου για να πάρει εφάπαξ

Το… τρικ δικηγόρου για να πάρει εφάπαξ

Μέσα σε ένα μήνα παραιτήθηκε και επανήλθε στην ενεργό δράση, ενώ προηγουμένως είχε εισπράξει 45.499 ευρώ

Το ποσό των 45.499 ευρώ, με τους τόκους τριών ετών, το οποίο είχε λάβει ως εφάπαξ από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων καλείται να επιστρέψει δικηγόρος μεγάλου Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος μέσα σε ένα μήνα παραιτήθηκε και επανήλθε στην ενεργό δράση, ενώ προηγουμένως είχε εισπράξει τα χρήματα!

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος έλαβε το εφάπαξ τον Σεπτέμβριο του 2015, λίγες μόλις ημέρες μετά την παραίτηση - αποχώρηση του από μεγάλο Δικηγορικό Σύλλογο, στον οποίο ήταν εγγεγραμμένος από το 1970 ενώ του απονεμήθηκε και ο τίτλος του «επίτιμου δικηγόρου».

Ωστόσο, μετά την είσπραξη των χρημάτων ο τέως δικηγόρος φέρεται να υπέβαλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση επαναδιορισμού του στο Σύλλογο η οποία έγινε δεκτή.

Στην εκπνοή του Σεπτεμβρίου του 2015 γνωστοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και ο δικηγόρος εμφανίστηκε και πάλι ως ενεργός δικηγόρος στα μητρώα του Συλλόγου.

Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων, ωστόσο, προσέφυγε στα Πολιτικά Δικαστήρια, διεκδικώντας την επιστροφή του εφάπαξ υποστηρίζοντας πως η αποχώρησή του δικηγόρου ήταν προσχηματική, εικονική κι έγινε για να εισπράξει τα χρήματα. Μάλιστα, το Ταμείο στην προσφυγή του υποστήριξε πως ο δικηγόρος με τη συμπεριφορά του παραβιάζει τα χρηστά ήθη και την καλή πίστη.

Τελικά, το Πρωτοδικείο δικαίωσε το Ταμείο κρίνοντας πως ο δικηγόρος με τις ενέργειές του το ζημίωσε και τον υποχρεώνει να επιστρέψει τα χρήματα εντόκως.