Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της Χίλαρι Κλίντον

Δεν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ή νευρολογική ζημιά εξαιτίας του θρόμβου αίματος που ανέπτυξε μετά τον τραυματισμό που υπέστη στις αρχές Δεκεμβρίου, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, όπως ανακοίνωσαν οι θεράποντες ιατροί, καθησυχάζοντας ότι αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες,η Χίλαρι Κλίντον, η οποία δεν έχει κάνει καμιά δημόσια εμφάνιση από την 7η Δεκεμβρίου, εισήχθη σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης για θεραπεία εξαιτίας του θρόμβου αίματος που κατά τα φαινόμενα συνδέεται με μια διάσειση που είχε υποστεί στα μέσα του Δεκεμβρίου.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι “πρόκειται για έναν θρόμβο στην φλέβα που βρίσκεται στο χώρο ανάμεσα στον εγκέφαλο και στο κρανίο πίσω από το δεξί αυτί”, όπως ανέφερε ιατρικό ανακοινωθέν που έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στην 65χρονη υπουργό χορηγήθηκε αντιπηκτικό υγρό ώστε να διαλυθεί ο θρόμβος και οι γιατροί σημείωσαν ότι η Κλίντον “σημειώνει εξαίρετη πρόοδο και είμαστε βέβαιοι ότι θα αναρρώσει πλήρως”.

Χαρτοφυλάκιο στη θέση της αναμένεται να αναλάβει ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Τζον Κέρι, τον οποίο έχει ονομάσει ήδη επόμενο υπουργό Εξωτερικών, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.