Περιμένουν τον πρίγκηπα μέχρι τις 4 Ιανουαρίου

"Δεν ζητήσαμε MoU, αλλά πρωτόκολλο συνεργασίας. Και περίπτερο να αγοράσεις χρειάζεται αυτό. Αυτοί δεν υπέγραψαν ούτε χριστουγεννιάτικη κάρτα. Δεν μπαίνουμε σε επικοινωνιακά παιχνίδια, λένε πως μας εξυπηρετούν, όμως, δεν εξυπηρετούμαστε".

Αυτή είναι η δήλωση του Βλάση Τσάκα, από την οποία οι ιθύνοντες στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξάγουν το συμπέρασμα ότι ο πρίγκηπας Φεϊζάλ ετοιμάζει "ηρωική έξοδο" από την επιχείρηση εμπλοκής του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του τριφυλλιού.

Πηγές των πρασίνων υπερτονίζουν πως εκείνοι έκαναν πράξη όσα τους ζήτησε ο πρίγκηπας Φεϊζάλ. Παράλληλα, όχι μόνο δεν αρνήθηκαν, αλλά του έδειξαν εμπράκτως ότι θέλουν να συμμετάσχει στην αύξηση, την οποία όρισαν στα 28 εκατομμύρια ευρώ και έδωσαν προθεσμία μέχρι τις 4 Ιανουαρίου του 2013 για την εκδήλωση συμμετοχής.

Κύκλοι της ΠΑΕ επισήμαιναν, μετά και τις δηλώσεις Τσάκα, ότι αν πραγματικά ήθελε ο Φεϊζάλ να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα μπορούσε να το είχε κάνει την επόμενη μέρα, από την επικήρυξη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί, διότι όπως υποστηρίζει η πλευρά του Παναθηναϊκού, σε αντίθεση με όσα λέει η πλευρά του Σαουδάραβα, είχαν αποσταλεί στον πρίγκηπα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ.

Πλέον, στον Παναθηναϊκό θα περιμένουν μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά εκτιμούν όλο και πιο "φωναχτά" ότι αυτή η απόπειρα ήταν το "κύκνειο άσμα" της εμπλοκής του πρίγκηπα Φεϊζάλ στα διοικητικά του τριφυλλιού.