Χριστούγεννα ταλαιπωρίας για τους Πορτογάλους

Μετ'εμποδίων γίνονται οι χριστουγεννιάτικες μετακινήσεις των Πορτογάλων, καθώς οι υπάλληλοι των λεωφορείων στη Λισαβώνα και στο Πόρτο, όπως και αυτοί του τραμ στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, συμμετέχουν στην απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους κατά της μεταρρύθμισης του κώδικα εργασίας τους, που υιοθετήθηκε τον Μάιο.

Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν από τον Ιούνιο απεργίες τις ημέρες αργίας, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους για αυτές τις ημέρες, όπως και για τις υπερωρίες τους.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι συγκοινωνίες είχαν σχεδόν παραλύσει σήμερα πριν από το μεσημέρι. Η πορτογαλική εταιρεία σιδηροδρόμων (CP) ανακοίνωσε ότι μόνο μία γραμμή που εξυπηρετεί τα δρομολόγια μεταξύ της Λισαβώνας και των κύριων πόλεων της χώρας θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Εξάλλου, η εταιρεία Carris ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων που εκτελούνται σήμερα στην πρωτεύουσα έχουν περιοριστεί κατά το ήμισυ σε σύγκριση με αυτά που γίνονται συνήθως στις αργίες.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυξήθηκαν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Πορτογαλία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση της χώρας, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική ύφεση και ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας.