Μετέφερε αλλοδαπούς μέσα σε κρύπτη στο φορτηγό του

Μετέφερε μέσα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, δεκατρείς αλλοδαπούς, χωρίς έγγραφα, μέσα σε κρύπτη και τελικά συνελήφθη. Πρόκειται για 41χρονο οδηγό φορτηγού, ο οποίος οδηγούσε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, μέσα στο οποίο είχε σχηματίσει ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη με μάρμαρα και μέσα σε αυτή μετέφερε αλλοδαπούς. Ο 41χρονος άνδρας πιάστηκε επ' αυτοφώρω εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού.

Οι αλλοδαποί είχαν σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και συνελήφθησαν επίσης. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το φορτηγό με την κρύπτη.

Νωρίτερα, το απόγευμα του Σαββάτου, συνελήφθη στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 31χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ. επιβατηγού οχήματος, διότι μετέφερε τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν επίσης.

Τέλος, την ίδια περίπου ώρα, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε επιβατηγά πλοία με προορισμό την Ιταλία, διότι κατείχαν και επέδειξαν κι αυτοί με τη σειρά τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.