ΕΤΕπ: 100 εκατ. για μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω Eurobank

Πιστωτική γραμμή 100 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού και των υπηρεσιών υπέγραψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με την τράπεζα Eurobank, με στόχο την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.

Πρόκειται για την πρώτη πιστωτική γραμμή που χορηγείται υπό την εγγύηση του “Ελληνικού Ταμείου Εγγυοδοσίας Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις”, που συστάθηκε για αυτόν ακριβώς τον σκοπό και αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της ΕΤΕπ, της Κομισιόν και της Ελλάδας.

Το Ταμείο αυτό χρηματοδοτείται με 500 εκατ. ευρώ προερχόμενα από αναπορρόφητα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων για την Ελλάδα και θα παρέχει εγγυήσεις για δάνεια της ΕΤΕπ προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέχρι συνολικού ύψους ενός δισ. ευρώ, χορηγούμενα μέσω τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται η ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

Με την ευκαιρία της υπογραφής, ο αρμόδιος για την Ελλάδα αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Ντάριο Σκαναπιέκο, δήλωσε: “Η χρηματοδότηση που υπογράφουμε σήμερα αποτελεί ορόσημο στη δραστηριότητά μας για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη χρηματοδότηση που χορηγείται στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις ΜΜΕ, το οποίο δημιουργήθηκε από την ΕΤΕπ ειδικά για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των αναγκών της ελληνικής οικονομίας και έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο ώστε να ενισχύσει τις συνέργειες μεταξύ των χρηματοδοτήσεων υπό μορφή δανείων και των κονδυλίων που παρέχονται από την ΕΕ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Έχω την ευχαρίστηση να αναγγείλω ότι αρχίζει η διοχέτευση 100 εκατ. ευρώ προς τις ελληνικές ΜΜΕ, σε συνεργασία με την Eurobank. Θα εξακολουθήσουμε να συνδυάζουμε τα χρηματοδοτικά μέσα και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε, ως ο μεγαλύτερος πολυμερής χρηματοδοτικός οργανισμός, με την εμπειρία και τις γνώσεις των εγχώριων τραπεζών με τις οποίες συνεργαζόμαστε, για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα”.