Κλιμάκωση κινητοποιήσεων από αρχές του 2013 στα Μέσα Μεταφοράς

Συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προανήγγειλαν από τις αρχές του νέου χρόνου οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μετά τη χθεσινή 24ωρη απεργία αλλά και την 4ωρη στάση που πραγματοποίησαν προχθές, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνηση της ΣΤΑ.ΣΥ. αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις το νέο έτος προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες κατά την εορταστική περίοδο.

“Έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν έχουμε ούτε τα μάτια αλλά ούτε και τα αυτιά μας κλειστά. Γι’ αυτό λοιπόν είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ό,τι αφορά στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού και της συνοχής του. Γι’ αυτό ακριβώς, οι ενέργειές μας δεν έχουν σημείο αναφοράς στα προβλήματα και στις επιπτώσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι που εκπροσωπούμε και μόνο. Θα ήταν ευχής έργον λοιπόν, αν το ίδιο συνέβαινε από όλες τις κοινωνικές ομάδες και τάξεις, γεγονός το οποίο θα απέτρεπε εν πολλοίς τον αυθόρμητο ή τον κατευθυνόμενο κοινωνικό αυτοματισμό”, αναφέρουν, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Και καταλήγουν: “Εμείς, σεβόμενοι αυτήν ακριβώς την εορταστική περίοδο – αγορά των Χριστουγέννων, αποφασίσαμε, οι κινητοποιήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αμέσως μετά την 24ωρη Απεργία της Πέμπτης 20/12/2012, να μεταφερθούν και να κλιμακωθούν από την αρχή του έτους”.