Οδηγός επιβίωσης… σφιχτοχέρηδων που ταξιδεύουν στο Όσλο

Οδηγός επιβίωσης… σφιχτοχέρηδων που ταξιδεύουν στο Όσλο

Είναι μία από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου

Όταν μιλάμε για ακριβές πόλεις, πρέπει να ξέρουμε ότι το Όσλο στη Νορβηγία ξεπερνά ακόμα το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη.

Παρόλο που είναι δυνατό να βρούμε καταλύματα με οικονομικό κόστος, το κόστος των τροφίμων και ποτών είναι αυτό που «πονάει» περισσότερο. Αναμείνατε να πληρώσετε 100NOK ($ 16) για ένα γεύμα McDonald's και μέχρι $ 135 για ένα γεύμα τριών πιάτων σε ένα εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας για δύο άτομα. Ακόμα και ένα ποτήρι κρασί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο θα σας κοστίσει περίπου $ 19.

Αν δεν θέλετε να ξεφύγετε οικονομικά θα χρειαστεί να κάνετε έναν καλό προϋπολογισμό!

1. Μετακίνηση από το αεροδρόμιο

Ξεχάστε το ταξί. Ενώ ένα ταξί από το αεροδρόμιο Gardermoen του Όσλο σε ένα ξενοδοχείο της πόλης θα σας κοστίσει $ 150, ένα απλό εισιτήριο τρένου από το αεροδρόμιο προς τον κεντρικό σταθμό κοστίζει 14 δολάρια και διαρκεί μόνο 25 λεπτά (καλύτερη τιμή από το πολύ διαφημισμένο Flytoget Airport Express Train, το οποίο κοστίζει διπλάσια και είναι μόνο πέντε λεπτά ταχύτερο).

2. Αγοράστε το Oslo Pass

Το Oslo Pass είναι η αγαπημένη κάρτα των τσιγκούνηδων... Είναι διαθέσιμη σε 24ωρη (48 δολάρια), 48ώρη (76 δολάρια) ή 72ώρη (97 δολάρια) κάρτα, και το δελτίο παρέχει ελεύθερη είσοδο σε περισσότερα από 30 μουσεία και αξιοθέατα, δωρεάν διαδρομές στις δημόσιες συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένου του μετρό και των τοπικών τρένων, βάρκες και τραμ (ζώνες 1 και 2, αλλά όχι γραμμή αεροδρομίου) και δωρεάν χώρο στάθμευσης σε δημοτικούς χώρους στάθμευσης. Το δελτίο προσφέρει επίσης κάποιες εκπτώσεις στα αξιοθέατα, αλλά για τον αληθινό «Θείο Σκρουτζ» το ΔΩΡΕΑΝ είναι η ικανοποίηση που θα του δώσει η κάρτα.

3. Φάτε φθηνά

Οι ακραία τσιγκούνηδες στην περιοδεία τους στο Όσλο δεν τρώνε όταν είναι πεινασμένοι, τρώνε όταν βρούνε κάτι φθηνό. Το Deli de Luca είναι μία από τις φτηνότερες αλυσίδες της πόλης. Αγοράστε ένα πιάτο με ζυμαρικά, σαλάτα ή μπαγκέτα (περίπου $ 8) και καθίστε σε ένα από τα πολλά πάρκα. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Mathallen Oslo, ένας εσωτερικός χώρος στο προάστιο της Grunerlokka με περισσότερα από 30 καταστήματα που ειδικεύονται στην τοπική παραγωγή (η αξία των προϊόντων δεν είναι ακριβή αν σκεφθείτε την ποιότητα τους). Για φαγητό εν κινήσει, δοκιμάστε τις καντίνες - το Go'Grilla για μπιφτέκια και το 4Gringos για τρόφιμα στο δρόμο με μεξικάνικο στυλ. Μερικές φέτες Peppes Pizza και ένα αναψυκτικό θα σας κοστίσουν περίπου 15,50 δολάρια.