Ένας γεωπόνος στο τιμόνι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Ένας γεωπόνος στο τιμόνι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Ποιός είναι ο Σταύρος Αραχωβίτης που διαδέχεται τον Βαγγέλη Αποστόλου

Άγνωστος σε πολλούς, αλλά με γνώση του αντικειμένου, τουλάχιστον όσον αφορά στις σπουδές του, είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος είναι γεωπόνος στο επάγγελμα.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης γεννήθηκε το 1972 στο Ξηροκάμπι Λακωνίας. Φοίτησε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης της Αγροτικής Τράπεζας με αντικείμενο τις εκτιμήσεις εμπορικής αξίας αγροτεμαχίων.

Ασχολήθηκε με τη σύνταξη διαγνωστικών και τεχνικοοικονομικών μελετών, εργάσθηκε επίσης επίσης ως τεχνικός σύμβουλος σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις παραγωγής βιολογικών προϊόντων καθώς και σε μονάδες που ασχολούνται με την επεξεργασία – τυποποίηση και προώθηση βιολογικών προϊόντων.

Εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαϊου του 2012 και επανεξελέγη τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Ήταν συντονιστής της ΕΠ.Ε.Κ.Ε Αγροτικής Ανάπτυξης του κυβερνώντος κόμματος, ενώ συμμετέχει σε διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Είναι τακτικό μέλος του ΓΕΩ.ΤΕ.Ε, ενώ διετέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων (2004-2005).