ΚΙΝΑΛ: Συνειδητό ψεύδος οι εξαγγελίες για τον κατώτατο μισθό

ΚΙΝΑΛ: Συνειδητό ψεύδος οι εξαγγελίες για τον κατώτατο μισθό

Η όποια αύξηση θα αφανιστεί από την αναπροσαρμογή της φορολογίας επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη

Για «συνειδητό ψεύδος» της κυβέρνησης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής αναφερόμενο στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο τομέας Εργασίας του ΚΙΝΑΛ αφού επισημαίνει, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «πάγωσε» τους μισθούς του ιδωιτικού τομέα για δύο έτη και ανέστειλε την επέκταση και τη συρροή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τονίζει ότι ακόμη και μία αύξηση της τάξης του 10% στον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ, που μπορεί να οδηγήσει σε ονομαστική αναπροσαρμογή έως και πάνω από 50 ευρώ το μήνα, ουσιαστικά θα αφανιστεί από την αύξηση της φορολογίας από την 1η Ιανουαρίου 2020. Υπενθυμίζει δε, ότι η επέκταση, η συρροή των Συλλογικών Συμβάσεων και η αύξηση του κατωτάτου-εισαγωγικού μισθού έπρεπε να ισχύσουν από 1/1/2017 (Ν. 4172/13).

Όπως αναφέρει «οι νέες εξαγγελίες αποτελούν ακόμη ένα συνειδητό ψεύδος», επισημαίνοντας ότι «ακόμη και μία αύξηση της τάξης του 10% στον κατώτατο μισθό (586 ευρώ), μία αύξηση που μπορεί να οδηγήσει σε ονομαστική αναπροσαρμογή έως και πάνω από 50 ευρώ το μήνα, ουσιαστικά θα αφανιστεί από την αύξηση της φορολογίας από 1/1/2020. Και αυτό, καθώς με τη μείωση του αφορολογήτου ορίου οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν αυξημένη παρακράτηση φόρου έως και 54 ευρώ το μήνα (έως 650 ευρώ τον χρόνο)».

Καταλήγοντας το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει: «Αρκετά με την εξαπάτηση των εργαζομένων. Ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ είναι τελειωμένοι. Άλλα λένε, άλλα κάνουν και άλλα εννοούν. Ας μην τελειώσουν και τους εργαζόμενους».