Χιλιάδες τουρίστες και θέσεις εργασίας στα Χανιά

Μισό εκατομμύριο τουρίστες, 500 νέες θέσεις εργασίας και 106 πτήσεις την εβδομάδα, είναι το Χριστουγεννιάτικο δώρο της Ryanair στα Χανιά.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε σήμερα ότι το αεροδρόμιο των Χανιών γίνεται η πρώτη βάση της για την Ελλάδα, μια επένδυση από πλευράς Ryanair ύψους 70 εκατ. λιρών. Η γενική διευθύντρια της εταιρείας Kate Sherry δήλωσε ότι τα Χανιά γίνονται η 55η βάση Ryanair στον κόσμο. Στα Χανιά θα προστεθούν 10 νέες πτήσεις και θα γίνουν σύνολο 25, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2013. Οι νέοι προορισμοί είναι το Μπίλουντ, η, Βρέμη, το Μπρίστολ, το Αϊντχόβεν, το Κατοβίτσε, η Μέμιγκεν, η Θεσσαλονίκη, η Βενετία, το Βίλνιους και η Βαρσοβία.

Η κίνηση στο κρητικό αεροδρόμιο αυξάνεται κατά 100%, αφού υπολογίζεται ότι θα υποδεχτεί περισσότερους από 500.000 επιβάτες, ενώ θα απασχοληθούν περίπου 500 άτομα για να καλύψουν τις νέες ανάγκες. Για να εγκαινιάσει η Ryanair τη νέα συνεργασία, θα διαθέσει μέχρι και αύριο τα μεσάνυκτα 100.000 θέσεις στις πτήσεις από και προς Χανιά, με τη συμβολική τιμή των 8 λιρών Αγγλίας.