Τι θα λέγατε για μία γιορτινή “βελούδινη” εμφάνιση;

Οι γιορτές πλησιάζουν και οι περισσότερες από εμάς έχουμε αρχίσει να αναζητάμε το ρούχο που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε στα πάρτι και τα ρεβεγιόν που θα βρεθούμε. Για έναν ανεξήγητο λόγο το μυαλό μας πάει στο βελούδο...Ίσως να επηρεαζόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια που συνήθως οι μαμάδες μας, μας φορούσαν ένα βελούδινο φορεματάκι ή ένα βελούδινο παλτό. Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι να επιλέξουμε ένα ρούχο από βελούδο. Καταρχήν για αυτό το χειμώνα είναι το απόλυτο trend καθώς οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας το έχουν συμπεριλάβει στις κολεξιόν τους, το βελούδο δίνει μία νότα πολυτέλειας και μία αίσθηση vintage που επίσης είναι must και τέλος κολακεύει όλες τις σιλουέτες. Εάν έχετε πειστεί κι έχετε καταλήξει σε μια "βελούδινη" εμφάνιση θα σας πούμε τι πρέπει να προσέξετε.

Η γνώμη μας είναι πως αν και κυκλοφορούν βελούδινα παντελόνια, φούστες, σορτσάκια, τοπ, ολόσωμες φόρμες καλύτερα είναι να επενδύσετε τα χρήματά σας σε ένα βελούδινο σακάκι μαύρο ή μπλε σκούρο που είναι all time classic και δεν πρόκειται ποτέ να το βαρεθείτε αλλά ούτε και να φύγει από τη μόδα και να κλαίτε τα χρήματά σας.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ντύνεστε από την κορυφή μέχρι τα νύχια με βελούδο. Αποφύγετε να αγοράσετε ένα κοστούμι ή ένα ταγέρ, εάν όμως διαθέτετε ένα από τα δύο ήδη στη γκαρνταρόμπα σας, φορέστε τα ξεχωριστά. Συνδυάστε το σακάκι με ένα τζιν σκουρόχρωμο παντελόνι και ένα μεταξωτό πουκάμισο ή τοπ και αντίστοιχα το παντελόνι σας ή τη φούστα.

Προσέξτε την ποιότητά του γιατί εύκολα ένα βελούδινο ρούχο μπορεί να δείξει φθηνό. Ειδικά στα παντελόνια, με την τριβή που προκαλείται μεταξύ των ποδιών στο βάδισμα μπορεί να καταστραφεί το πέλος του βελούδου και να δείχνει πολύ άσχημα.

Αν σκέφτεστε το βελούδο αλλά δεν είσαστε έτοιμη για ένα blazer ή ένα τοπ, αξίζει να επενδύσετε σε ένα ζευγάρι μπότες, γόβες ή ένα κασκόλ που θα κάνει πιο σικ την εμφάνισή σας.