Γιορτές με σκουπίδια σε όλη τη χώρα

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στους δήμους, καθώς έχουν προγραμματίσει 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη, με αποτέλεσμα η χώρα να μείνει εκτεθειμένη στα σκουπίδια για μία ακόμα φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συμμετέχουν και στην 24ωρη απεργία, την οποία έχει προκυρήξει για την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί αποκομιδή των απορριμμάτων για μία ακόμα ημέρα και να παγώσουν όλες οι υπηρεσίες των δήμων.

Την Τρίτη μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναμένεται να καταθέσει την πρώτη προσφυγή για περιπτώσεις δήμων, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την εφαρμογή της διαθεσιμότητας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, με τον οποίο επικοινώνησε το news.gr, “θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις”, όπως αυτές της περασμένης εβδομάδας με την ομηρεία του υπουργού εργασίας στα εγκαίνια του νέου κτίριου, του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, επί της οδού Φιλελλήνων και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διάρκεια της σύσκεψης των δημάρχων.

Αύριο θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ στις 09.30, στα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, για να αποφασίσει για τη συνέχιση και τη μορφή των κινητοποιήσεων.